Om mig

46 år gammal man, boende i Strömstad tillsammans med min sambo, vår pojk och ett gäng katter.

Fotografering

…är min största hobby och en av mina viktigaste inspirationskällor. Jag har fotat både som amatör och proffs i nästan 30 år, men tycker fortfarande det är roligt att lära sig mer och bli duktigare på att fotografera och efterbehandla. Jag gillar att fotografera alla typer av motiv, men framförallt människor (och även djur) är det jag tycker bäst om.

Jobb

Jag arbetar som IT-supportansvarig för en internationell firma. Förutom de vanliga bitarna som hänger ihop med IT support så jobbar jag också en hel del med Sharepoint, Exchange, Windows server-miljö, SCCM och Citrix. Tidigare drev jag min egen firma där jag gjorde webdesign, fotografering och layout för många av de större lokala företagen och kommuner i vårt närområde. Jag har också tidigare arbetat som lärare inom allt från grundläggande IT-kunskaper till Nätverksdesign, MS Office, webdesign och layout/fotoredigering.

Datorer (nerdigt, skippa om du inte är datornerd…)
Min bakgrund inom datorer går tillbaka till sena 70-talet, när jag började använda en Radio Shack TRS-80 på min pappas arbetsplats (modigt av dom att låta en liten knatt som mig sätta sig framför deras dyrbara nyinköpta dator, på tiden då de flesta företag tyckte att skrivmaskiner var fullt tillräckligt). Sedan dess har jag haft många datorer, och har jobbat med nästan alla plattformar som finns (allt från min gamla Commodore 20 till stora *nix och VAX-system, och självklart PC och Mac som jag kör idag)… Jag är en lugn person, vilket är en bra sak om man jobbar med datorer. Datorer tycker oftast inte om när man blir irriterad och slår dom med en hammare 🙂

När jag inte håller på med foto eller datorer kan man oftast hitta mig upptagen med en av följande saker; min familj, resor, filmer, musik, klockor eller science-fiction (Star Trek och Babylon 5 främst).

Jag praktiserar Vipassana meditation (jag har vart på en 10-dagars kurs i Ödeshög för ett tag sedan), och mediterar ganska regelbundet. Meditation är suveränt för att fokusera tankarna, och få kopplat bort onödiga invanda mönster.

Om du önskar kontakta mig kan du sända ett mail till m (snabel-a) dmlfoto.se, eller leta upp mig på Twitter.