Fotografering som läkning…

Allt eftersom man åldras börjar kroppen visa att man inte är odödlig, lite små värk här och där, lite mindre ork osv, men sen 3-4 månader tillbaka har jag dragits med en del nervsmärtor i en arm, och det verkar som det är en muskelinflammation som har kommit av ålder, men framförallt troligen för att jag har stressat för mycket, sovit för lite/dåligt, och till slut bestämmer sig kroppen för att säga till, och då blir det lite jobbigt. Nu är jag på läkningsvägen med lite hjälp av lite läkemedel och framförallt bra sjukgymnastik, men det är konstigt hur mycket av orken som går åt till att hantera smärtan, framförallt nervsmärta, vilken är en så jobbig smärta eftersom vanliga receptfria tabletter inte biter på den, och tyngre jobbigare läkemedel är något jag absolut inte vill behöva ta i onödan…

Men, man lär sig faktiskt hantera även det, så länge man förstår att sjukgymnastiken är lösningen, och att dagar/veckor/månader kommer behövas för att det skall bli bättre. Vissa dagar är sämre, vissa bättre, och de bättre dagarna känner jag att jag verkligen saknar att fota. Det blir många bilder på katterna hemma, men att fota mer porträtt och ha med sig kameran ut på nån promenad är något jag verkligen längtar efter, och när man har såpass ont att man inte ens orkar ta en promenad så längtar man ännu mer…

En 100-dagars eller 365-challenge passar inte riktigt för mig just nu, men att ha som mål att jag skall bli bättre på att alltid ha med mig kameran skall jag väl klara av, jag behöver det för mitt välmående helt enkelt 🙂

Daim spanar in läget på balkongen (det är inte långt ner där han står, bara 1,5-2 meter)
Daim spanar in läget på balkongen (det är inte långt ner där han står, bara 1,5-2 meter) 🙂